Wie

…is Petra Teunissen?

Mijn leven draait om letters. Toen ik leerde lezen, ontdekte ik de fascinerende levensverhalen van personages. Later raakte ik geboeid door de schrijvers die met hun woorden deze personages tot leven wekken. Ik studeerde Nederlands in Leiden en maakte van woorden mijn werk. In 2001 begon ik met mijn tekstbureau In Orde Tekst & Advies. Langzamerhand breidde ik mijn schrijfbedrijf uit met levensverhalen en biografisch onderzoek. In juni 2017 promoveerde ik op het proefschrift Voor ’t gewone leven ongeschikt. Een biografie van Clare Lennart.

Al die boeken brengen mij in contact met interessante mensen die ook van letters houden. Zo was ik voorzitter van het Louis Couperus Genootschap en organiseerde in het hele land allerlei activiteiten in succesvolle Couperusjaar 2013. Nu werk ik als eindredacteur van Nieuw Letterkundig Magazijn en de Couperus Cahiers. Sinds 2019 schrijf ik recensies over biografieën op www.biografieportaal. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vind ik belangrijk en daarom zet ik mij als bestuurslid in voor Stichting Present Barendrecht.

Wil je me in levende lijve ontmoeten? Stuur dan een mail naar petra@leveninwoorden.nl of bel 06-41666977.

Je kunt me ook vinden op sociale media. Op Twitter @petrateunissen en @leveninwoorden kun je volgen wat ik in het dagelijks leven doe, zowel privé als zakelijk. Op LinkedIn staat een helder overzicht van mijn professionele levensweg.