Wie

…is Petra Teunissen?

Mijn leven draait om letters. Toen ik leerde lezen, ontdekte ik de fascinerende levensverhalen van personages. Later raakte ik geboeid door de schrijvers die met hun woorden deze personages tot leven wekken. Ik studeerde Nederlands in Leiden en maakte van woorden mijn werk. Als eindredacteur bij uitgeverijen schreef en redigeerde ik teksten voor vakbladen in uiteenlopende branches. In 2001 begon ik met mijn tekstbureau In Orde Tekst & Advies. Langzamerhand breidde ik mijn schrijfbedrijf uit met levensverhalen en biografisch onderzoek. In juni 2017 promoveerde ik op het proefschrift Voor ’t gewone leven ongeschikt. Een biografie van Clare Lennart.

Inmiddels heb ik meer dan twintig jaar ervaring als freelance journalist en als eindredacteur van zowel zakelijke als populairwetenschappelijke teksten. Ook voor je sociale media en online content kan ik de juiste woorden vinden.

Wil je me in levende lijve ontmoeten? Stuur dan een mail naar petra@leveninwoorden.nl of bel 06-41666977.

Je kunt me ook vinden op sociale media. Op Twitter @petrateunissen en @leveninwoorden kun je volgen wat ik in het dagelijks leven doe, zowel privé als zakelijk. Op LinkedIn staat een helder overzicht van mijn professionele levensweg.